Fornuis
-
April 28, 2022
Nu de gasprijzen door het dak schieten is het niet zo’n gek idee om van het gas af te stappen en over te gaan op inductie of keramisch. Het kan best een grote stap zijn om van gas naar elektrisch koken te gaan, maar het is een stuk zuiniger én beter voor het milieu. Wij leggen je uit wat de verschillen zijn tussen een inductie en een keramische plaat.
Verschil in koken op een keramische en een inductie kookplaat
Koken op een keramische of een inductie kookplaat is heel eenvoudig. Je regelt zelf makkelijk de temperatuur en ze gaan ook simpel aan en uit. Daarbij heb je geen gas en geen vuur wat de brandveiligheid van je woning ten goede komt. Er zijn een aantal verschillen tussen en keramische plaat en een inductie plaat:
Koken op een keramische plaat
-
April 28, 2022
Hij is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huishoudens; de inductieplaat. Koken op inductie is veilig, goedkoper en prettig. Je hebt geen vuur en gas meer en je stelt zelf de precieze temperatuur in! Daarnaast is het schoonhouden van een inductieplaat makkelijker dan bij een gasstel. Toch is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je kookplaat schoon blijft. Anders bestaat de kans dat de etensresten en vet vlekken in de kookplaat branden. Maar hoe maak je op de juiste manier je inductie kookplaat schoon? Wij leggen het je uit met een aantal simpele tips.
Tip 1: Neem de inductie kookplaat af na het koken
Het is verstandig om na elke keer koken op de inductiekookplaat