Ruilen, retourneren & garantie

Informatie rondom retour & garantie

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Mocht u gebruik maken van uw herroepingsrecht, dan heeft u na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen €30, hiervoor dient u contact op te nemen met de klantenservice (klantenservice@dewitgoedoutlet.nl). Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@dewitgoedoutlet.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 7 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzonderingen retourneren

Let op: Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

  • bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn bij deze producten niet retourneerbaar.
  • die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
  • die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
  • die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
  • die snel kunnen bederven of verouderen;
  • waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
  • hygiënische producten of producten met gezondheidsrisico waar verzegeling verbroken is

Product ruilen?

Wil je je product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met klantenservice@dewitgoedoutlet.nl. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Nieuw fabrieksgarantie

Indien de (koop)overeenkomst betrekking heeft op een nieuw Product (hier vallen b keus producten niet onder), die door een derde werd geproduceerd, dan is de garantie beperkt tot uitsluitend de garantie die door de fabrikant van het Product wordt verstrekt. De ondernemer verstrekt dienaangaande derhalve geen (aanvullende) garantie.

B-keus;

Als het product B-keus ( onder B keus word verstaan nieuwe producten welke een transportschade e.d. hebben opgelopen en nieuwe geretourneerde producten welke zijn gerepareerd ) betreft gelden de volgende garantiebepalingen:

  • De gebruiker garandeert niet dat het product vrij is van schade, ook hoeft het product niet vrij te zijn van gepleegde reparaties.
  • De garantie termijnen betreffende B-keus goederen zijn tenminste 12 maanden na aflevering van het bestelde  of gekochte product en betreft altijd een omruilgarantie. (Wordt omgeruild met een gelijkwaardig apparaat tenzij klant een reparatie prefereert). Bij langere garantie termijnen zal dit vermeld staan bij aankoop.

Tweedehands (gebruikt)

Onder gebruikt word verstaan tweedehands. Bij Tweedehands gelden de volgende garantiebepalingen:

  • De gebruiker garandeert niet dat het product vrij is van schade, ook hoeft het product niet vrij te zijn van gepleegde reparaties. De garantie termijnen betreffende gebruikte goederen zijn tenminste 6 maanden na aflevering van het bestelde  of gekochte product en betreft altijd een omruilgarantie. (Wordt omgeruild met een gelijkwaardig apparaat tenzij klant een reparatie prefereert). Bij langere garantie termijnen zal dit vermeld staan bij aankoop.

Garantie op reparaties

De ondernemer verstrekt dienaangaande derhalve geen (aanvullende) garantie. Voor zover de ondernemer onder de garantie een reparatie verricht aan een nieuw product, dan geldt een garantietermijn van twee maanden op de reparatie (en dus niet voor andere onderdelen) voor zover er niet nog een normale garantietermijn geldt. 

Een reparatie of vervanging leidt niet tot een verlenging van de oorspronkelijke garantieperiode.

Identiteit ondernemer

De Witgoed Outlet B.V.
Karwijstraat 29
2153 GP  Nieuw Vennep
info@dewitgoedoutlet.nl

Telefoon: 0252-272720 
(10:00 - 18:00 uur ma - za
zondagen gesloten)

KvK-nummer: 70642591
Btw-identificatienummer: NL858405301B01

Retourformulier

Bestellingen en Retouren