Uitleg marge en btw product

Wat houdt een marge of btw product in?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen een marge en een btw product. Hieronder gaan we dit in het kort zo duidelijk mogelijk uitleggen. Dit is eigenlijk meer bedoeld voor zakelijke klanten.

In het kort:

Marge product:

  • Alle nieuwe (outlet) en tweedehandse producten in onze webshop
  • Zakelijke klanten kunnen geen btw terug vorderen

Btw product:

  • Alle nieuwe producten in onze webshop
  • Zakelijke klanten kunnen btw terug vorderen

Wanneer een nieuw apparaat wordt geleverd door de fabrikant zit hier altijd btw op. Als je als particulier dit product nieuw koopt, zit de btw er al inbegrepen en zal deze door de fabrikant of leverancier worden afgedragen. Deze is dan niet meer terug te vorderen. Het door een particulier gekochte product is nu een marge product geworden.

Particuliere aanschaf

Als particuliere koper is het niet van belang het. Omdat er als particuliere koper geen mogelijkheid is om de eventuele btw op het product terug te vragen bij de belastingdienst, is onderstaande niet van toepassing.

Marge product als zakelijke aankoop

Wanneer je een marge product zakelijk wilt aanschaffen, dien je er rekening mee te houden dat een marge product niet is voorzien van het btw-voordeel. Als zakelijke klant is het natuurlijk interessanter om met btw te kopen, zodat je achteraf de btw kan terugvorderen. Gelukkig zijn onze prijzen zo scherp, dat je er meer voordeel uit haalt. Op de product pagina's vermelden wij of het een marge product is.